AMPA CP Rafal Vell
Notícies, activitats, opinions... una comunicació més directa.

Escola de família - Revista Torrent

amparafalvell | 21 Desembre, 2009

Article de l'AMPA a la Revista Torrent

Curs 09/10 1r trimestre - descarregar:

 

L'escola de família

L’escola de família va néixer el curs escolar 2005-06 amb l’objectiu d’oferir un espai de formació, reflexió i participació als pares i mares i proporcionar recursos que facilitessin l’educació dels nostres fills.

De fet, les escoles de família són espais que pretenen ajudar a afrontar les necessitats educatives dels infants, aclarir dubtes i compartir experiències amb altres pares mitjançant la realització d’activitats encaminades a afavorir l’enriquiment personal dels pares i millorar la competència educativa dins la família.

Inicialment des de l’AMPA, enviàrem una enquesta per detectar quins eren els temes que més interessaven als pares i a partir d’aquí proposar activitats que satisfessin les seves inquietuds. La resposta fou àmplia i els temes proposats diversos: límits i permisos, tècniques d’estudi, temps lliure, salut i alimentació, el pas a l’adolescència, etc. Temes que s’estenien a diferents camps: coneixement i aprenentatge, aspectes biològics, psíquics i socials i la família i l’entorn.

Les enquestes realitzades permeteren concretar les activitats en:

  • Xerrades temàtiques realitzades per un expert.
  • Sortides culturals i a la natura.

Aquestes activitats es realitzen dins l’escola i fora afavorint la relació entre pares i fills de forma lúdica i relaxada, i permeten a la vegada, una major interacció entre pares i mares enriquint la comunitat educativa.

Vos presentam una petita mostra de les activitats realitzades: xerrada sobre alimentació saludable, el pas de primària a secundària, taller de risoteràpia, taller d’observació astronòmica, sortida a l’avenc de Son Pou, sortida de natura al camí dels Cingles, a la finca pública de Planícia...

Aprofitam des d’aquí a animar-vos a seguir participant. Els pares i mares que organitzam les activitat agrairem l’aportació de noves idees i noves cares a l’equip de l’Escola de Família.

AMPA, desembre 2009

Comentaris

Afegeix un comentari
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Visites
Powered by LifeType - Hosting by BalearWeb - Disseny basat en BalearWeb