AMPA CP Rafal Vell
Notícies, activitats, opinions... una comunicació més directa.

Les festes a l'escola - Revista Torrent

amparafalvell | 20 Març, 2009

Article de l'AMPA a la Revista Torrent

Curs 08/09 2n trimestre - descarregar:

 

LES FESTES A L'ESC0LA

Tothom les espera, configuren el nostre calendari, els nostres dies de feina i de descans, els moments de reunions familiars o els possibles viatges. Les festes tradicionals ens ofereixen un ventall de possibilitats: rompre amb la rutina, conèixer altra gent, adoptar nous llenguatges, com la música, el ball o els colors. És el moment de recuperar el joc, i de fer-ho tots junts, oblidant la exagerada individualitat que aquesta societat pareix imposar-nos.

Quasi totes les nostres festes tenen que veure amb el fet religiós, encara que la història dels pobles ha fet que el traspassin, convertint-se en fets tradicionals, fent-les créixer amb nous significats, que ha anat aportant la mateixa gent que les celebrava.
A la nostra escola les festes estan molt presents, són un eix fonamental del seu projecte educatiu: “La comunitat educativa de l’escola celebra les festes tradicionals d’una manera activa i participativa recuperant costums i tradicions del nostre poble”, en les quals “els/les alumnes es converteixen en protagonistes actius de les celebracions”.

Els bunyols per les Verges, les “Jaia Corema” o el protagonisme dels més grans per Sant Antoni o per Carnestoltes ho demostren, i queden ben gravats en el record de tots els que han passat pel Rafal.

Per als pares i mares la celebració oberta d’algunes festes ens dóna la possibilitat de participar activament en la vida escolar, d’una manera lúdica però igualment important. Les festes són uns espais en els quals els nostres fills i filles també estan aprenent, s’estan educant d’una manera integral i enriquidora. Són una oportunitat per afavorir la cohesió de tota la comunitat educativa. Poder estar-hi presents i participar-hi és un privilegi que no hem de deixar passar.

Al mateix temps, les festes tradicionals no haurien d’esser només una activitat de l’escola. Es poden i s’haurien de viure al carrer, amb l’altra gent del poble, d’aquest poble gran i amb tan poca memòria que és Palma; podem sortir a conèixer les dels altres pobles de Mallorca; podem guaitar a altres cultures gaudint de les festes de la gent que ve de fora, i que no oblida mai les seves tradicions. Podem aprendre molt i jugar molt, i amb els nostres fills, junts.

AMPA, març 2009

Comentaris

jmsxacwcgo

kmfhuxueqa | 26/07/2020, 09:02

Muchas gracias. ?Como puedo iniciar sesion?

Afegeix un comentari
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Visites
Powered by LifeType - Hosting by BalearWeb - Disseny basat en BalearWeb