AMPA CP Rafal Vell
Notícies, activitats, opinions... una comunicació més directa.

25 anys de la Revista Torrent

amparafalvell | 20 Juny, 2007

Article de l'AMPA a la Revista Torrent

Curs 06/07 3r trimestre - descarregar:

MOLTS D'ANYS TORRENT!

25 anys de revista Torrent, 25 anys permetent que els nostres fills comparteixin el que fan , la seva creativitat amb tots nosaltres, 75 números que reflecteixen el que ha estat un trimestre a l’escola, des de ls petitons de 3 anys fins els “grans”.

Amb cada número de la revista tenim a la nostra disposició aquest espai, la pàgina de l’ AMPA, des del que hem intentat assolir dos objectius principals: informar del que hem fet durant el trimestre i aprofitar per “tocar” alguns temes que pensam que són importants en el nostre paper de “família-educadora”. No volem oblidar a tots els que ens han ajudat en la difícil tasca de redactar cada trimestre unes línies que expressin el que volem dir, GRÀCIES. Tal vegada la millor manera de fer-ho i de cel·lebrar el 25 aniversari sigui recuperant una preciosa col·laboració que es va quedar “dins el calaix”: L’AMPA i els SENTITS.

[...] podríem pensar quina relació hi ha entre cadascun dels sentits i la tasca d’educar els nostres fills.

Necessitam tenir bona vista per veure com creixen i no perdre’ns cap detall de la seva cursa
vertiginosa cap al món dels adults. El que veuen de petits els condicionarà el caràcter i el comportament que tendran en un futur. Qui no s’ha emocionat amb una mirada de complicitat d’un ésser estimat? Amb la mirada ho podem dir tot sense dir res.

Necessitam tenir bona oïda per sentir el que ens demanen, per saber-los escoltar, per parlar del que els preocupa i del que senten. Hem de conduir la música sense forçar-ne el ritme.

Sabem que les olors queden guardades dins la memòria de cadascú i els nostres fills recordaran l’aire que s’ha respirat a casa i si era una aroma agradable o no. Per això hem de procurar que hi hagi bon ambient i que ca nostra faci olor de roba neta, de sopa calenta i de pa torrat. Qui no associa algun record important amb una flaire determinada? Facem que l’olfacte els aporti aquesta sensació de seguretat tan primitiva que fins i tot compartim amb els animals.

I el gust? Els hem d’educar el gust per la bona cuina, perquè el seu paladar s’acostumi a noves textures i a nous sabors. Ens hem de resistir a la cultura de l’hamburguesa i el quetxup (la comissió de cuina-menjadorho fa molt bé en aquest sentit) i els hem de fer veure que la cuina és l’expressió de com cada poble ha cercat la seva subsistència, per tant és una manifestació cultural de primer ordre.

El gust, a part d’interpretar el sabor dels aliments, els ha de servir de criteri per aplicar-lo a tot. Gust per la feina ben feta, sensibilitat per saber apreciar la bellesa i distingir-la del mal gust.

I amb el tacte arribam al cinquè sentit. Els hem d’ensenyar a apreciar el valor d’una carícia, d’una besada, d’una abraçada. Han de veure que tenir tacte és important per poder ser sincers amb els altres sense ferir-los i sense renunciar a dir el que pensam.

Ja per acabar ens queda el seny que és aquest sisè sentit tan especial que ens fa actuar amb fermesa però amb prudència, amb rigor però amb tendresa i que ha fet que el món progressi en contra de les injustícies. Un sentit que desgraciadament cada dia queda arraconat i dóna pas a la intolerància i a la prepotència.

Des de l’AMPA lluitam amb els cinc sentits per contribuir al creixement d’aquesta escola que dóna sentit a l’educació que volem per als nostres fills. No té sentit educar els nins en un sentit diferent i tampoc no en té desvincular-se’n totalment, no implicar-s’hi gens ni mica […]

AMPA

 

Comentaris

Afegeix un comentari
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Visites
Powered by LifeType - Hosting by BalearWeb - Disseny basat en BalearWeb