AMPA CP Rafal Vell
Notícies, activitats, opinions... una comunicació més directa.

Som una AMPA Ecoambiental - Revista Torrent

amparafalvell | 22 Març, 2007

Article de l'AMPA a la Revista Torrent

Curs 06/07 2n trimestre - descarregar:

SOM UNA AMPA ECOAMBIENTAL

El Rafal Vell és un centre on valors com el respecte a la natura i l'entorn sempre han estat presents. Aquest curs els nostres fills i filles treballen concretament l'educació ecoambiental a l'escola, això vol dir tenir esment que tot allò que facem perjudiqui el menys possible a la natura. Són moltes les nostres accions qüotidianes que poden ser negatives per al medi ambient, però que amb senzilles mesures podem corregir i atenuar.

l'escola
Els mestres de la nostra escola tenen la feina de transmetre aquests valors als nostres fills, una tasca que tots els pares i mares agraïm i fins i tot n'estam orgullosos que ho facin. Però realment els hi agraïm com toca? Segurament la millor manera sigui fent que aquest valors traspassin l 'ambit escolar i els nins i nines els facin realitat a la família.

la família
Hi ha una paraula que sempre està al vocabulari dels mestres: cooperació, i en aquest cas és senzill donar-la adquirint poc a poc uns hàbits que ens beneficien a tots. No ajuda massa que, si a l'escola separen el paper per reciclar, a casa no tirem l'envàs del iogur al contenidor groc. Si deixam que els nostres fills ens ensenyin a posar en practica la regla de les 4 R (reduir, recuperar, reutilitzar i reciclar) ens estarem ajudant a tots.

L'AMPA
Molt bé el sermó, però què fa l'AMPA per ser ecoambiental?
Procuram tenir presents aquests conceptes en tot allò que feim, com emprar paper reciclat pels torcaboques i per les bossetes de les sortides, tassons de cartró per a la xocolatada, fer amb l'escola les campanyes de juguetes per Nadal (reutilitzar) i de recollida de llaunes (reciclar), la xerrada sobre Festes de Nadal sostenibles que férem el curs passat... En general procuram mantenir, dins les nostres possibilitats, una cohe rència a les nostres actuacions diàries amb el que l'escola transmet als nostres fills i filles.

L'escola ja ho és però, i nosaltres, som una família ecoambiental?

AMPA

Comentaris

Afegeix un comentari
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Visites
Powered by LifeType - Hosting by BalearWeb - Disseny basat en BalearWeb