AMPA CP Rafal Vell
Notícies, activitats, opinions... una comunicació més directa.

Ca Nostra - Revista Torrent

amparafalvell | 13 Juny, 2003

Article de l'AMPA a la Revista Torrent

Curs 02/03 3r trimestre - descarregar:

CA NOSTRA

Medi Ambient, Ecologisme, Desenvolupament Sostenible… aquest discurs pot estar bé per a determinades persones o organitzacions amb una visió i mitjans globals, però tal vegada no ens faci falta a nosaltres per dir, simplement, que hem de cuidar Ca Nostra. La Terra no és més que això, ca nostra.

I què podem fer nosaltres per tenir cura de la Terra? Al marge del que cadascú faci individualment, aquí som els pares d’uns nins que van a l’escola, per la qual cosa podem començar per això: pels nostres fills i la seva educació. Ells són massa petits per salvar balenes o anar a recollir xapapote, molts encara no poden fer seus, conceptes com Conservacionisme. Però un primer pas per respectar i estimar alguna cosa és conèixer-la i, amb això, sí que els podem ajudar.

Si els feim conèixer les nostres muntanyes i els explicam que és l’únic lloc del món on viuen unes granotetes anomenades ferreret, segur que no els seran indiferents i les voldran cuidar. I sense anar tan enfora els podem ensenyar que aquella planta del jardí de l’escola té un nom, com ells, que menja cada dia i que de les seves flors sortiran llavors perquè puguin néixer noves plantes. En tornar passar per devora, tal vegada ja no hi passaran de llarg i no els agradarà que algú li arrabassi una flor.
També els podem ensenyar a no tudar l’aigua ni la llum, o que si tiram els papers i cartons al contenidor blau no haurem de tallar tants d’arbres per fer paper nou. Així, sense adonar-se’n, aprendran què és el Desenvolupament Sostenible. Aquesta feina ja la fan els mestres a l’escola, però estaria bé que els donàssim una mà. I ho podem fer tant individualment, cadascú a ca seva, com amb alguna activitat de grup els horabaixes a l’escola. A nosaltres ens agradaria organitzar-ne alguna, però per això vos hem de menester. Basten un parell d’idees i ganes de ferles créixer entre tots.

Que passeu un bon estiu i quan aneu a la platja amb els vostres fills, feu-los saber que allà també és ca seva, que l’estimin.

AMPA

Comentaris

Afegeix un comentari
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Visites
Powered by LifeType - Hosting by BalearWeb - Disseny basat en BalearWeb