AMPA CP Rafal Vell
Notícies, activitats, opinions... una comunicació més directa.

Any Darwin 2009

amparafalvell | 13 Febrer, 2009

Enguany s'ha declarat Any Darwin per conmemorar els 200 anys del naixement de Charles Darwin, el 12 de febrer de 1809, i ser el 150 aniversari de la publicació de la seva obra Sobre l'origen de les espècies per la selecció natural ().

DarwinNomés vull fer menció sobre un home que va saber observar des de la més estricte visió científica un fet, la diversitat actual d'espècies, despullar-se de prejudicis religiosos (ell ho era molt) i proposar una teoria científica que l'explicàs, la selecció natural.

No va poder explicar els mecanismes que permeten l'evolució, (no es coneixia l'existència del material genètic i les Lleis de'n Mendel no es pulblicaren fins el 1865, amb molt poca difussió), però va tenir el "valor" de reconèixer-ho i no umplir els buits de la seva teoria amb explicacions místiques o no demostrables.Sobre l'origen de les espècies

Però és lamentable que actualment encara hi ha gi gent que no és capaç de fer el que va fer ell, i pretenen que les seves creences religioses ho expliquin tot, com fa la teoria del disseny intel·ligent.

Només una cosa més: 

  • l'evolució és un fet, no una teoria
  • la selecció natural és la teoria que explica l'evolució.
Mes informació:
  • A Internet hi ha molta informació sobre l'evolució, a El País han publicat un article que fa un recull de llocs web.
  • Actualització: La web de El Mundo publica un especial molt complet amb gràfics interactius, història del viatge del Beagle, vídeos de científics... Val la pena.

Comentaris

De escola a escola.

Tonina | 04/03/2009, 14:40

Hola. Som una mestra del Jaume Vidal de Manacor. M'encanta el vostre blog i de tant en tant m'hi passo per veure les activitats que feis o proposau. Jo tenc un blog personal on hi vaig anotant tant coses que feim a l'escola com coses meves. pens que és important que les famílies i també els mestres ens acostumem a utilitazar les TIC per comunicar-nos. Us deix la meva adreça per si voleu passar-hi:
escola.balearweb.net

...i de tornada

Miquel Àngel | 04/03/2009, 18:17

Gràcies Tonina, ja te "coneixíem", és interessant el teu blog, la visió personal d'una mestre.
També pensam que les TIC tenen un potencial increïble i generalment desaprofitat.
Esper que amb el temps aquestes experiències "individuals" es generalitzin a nivell d'escola, no només dels mestres. La nostra ja s'ha apuntat a la blog-mania amb: cprafalvell.blogspot.com

Afegeix un comentari
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Visites
Powered by LifeType - Hosting by BalearWeb - Disseny basat en BalearWeb