AMPA CP Rafal Vell
Notícies, activitats, opinions... una comunicació més directa.

La motxilla escolar no ha de sobrepassar el 15 per cent del pes corporal

amparafalvell | 12 Setembre, 2005

Els metges adverteixen contra l'excés de pes en les motxilles

EuropaPress
11/09/2005 -El president de
la Societat Espanyola de Rehabilitació i Medicina Física i membre del Servei de Rehabilitació de l'Hospital Ramón i Cajal, Avelino Ferrero, va afirmar que el pes de les motxilles que els nens duen diàriament als seus col·legis "no ha de sobrepassar el 15 per cent del seu pes corporal".

En declaracions a EuropaPress Televisió, va explicar que "nens que pesen 30 o 40 quilos duen en les seves motxilles de vegades fins a 20 quilos, és a dir, el 50 per cent" del seu pes, quan segons va dir, no deurien sobrepassar-se els vuit quilos.

CURA AMB L'ESQUENA
Així, va subratllar que "el problema no és la motxilla sinó el pes que duu el nen en ella", al mateix temps que va indicar que "ni les postures, ni les motxilles són les culpables de les alteracions de l'esquena", sinó que cal tenir en compte "factors psicosocials", per exemple quan el nen diu que li fa mal l'esquena perquè no li agrada fer esport, o fins i tot factors hereditaris".

En
aquest sentit, va assegurar que "el pes produeix una gran tracció i pressió sobre la musculatura i les articulacions, a causa de la sobrecàrrega de la motxilla". Davant això, va advocar per "parlar amb professors i pares per a evitar dur els diccionaris tots els dies a classe, i que es plantegi la possibilitat de facilitar taquilles als nens en els col·legis".

FACTORS HEREDITARIS
Ferrero va destacar
que cal tenir "cura amb les postures, els esports i els antecedents familiars", ja que, segons va apuntar, "el 80 per cent del causant del dolor és un factor hereditari". A més, va afirmar que les molèsties de vegades apareixen perquè "la pràctica esportiva no està ben feta o no li apeteix al nen fer-la".

Per a concloure, es va referir a les motxilles amb rodes que tant usen els nens actualment i va assenyalar que "ho duen malament perquè van tirant d'ella, de manera que es produeix un augment de la corba de darrere i provoca dolors d'esquena". "Tot el que sigui pesat cal empènyer-lo i mai arrossegar-lo", va finalitzar.

Comentaris

Afegeix un comentari
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Visites
Powered by LifeType - Hosting by BalearWeb - Disseny basat en BalearWeb