AMPA CP Rafal Vell
Notícies, activitats, opinions... una comunicació més directa.

IV Congrés Nacional de Dislèxia

amparafalvell | 11 Novembre, 2008

Aquest cap de setmana passat s'ha celebrat a Palma el IV Congreso Nacional de Dislexia, un tema important a l'etapa escolar de molts d'infants, organitzat per DISFAM.

Han sortit a la premsa alguns articles (El Mundo) sobre aquest trastorn, de base neurològica amb un cert component genètic (el 50% dels casos té un germà o un dels pares afectat) i poc conegut (a un estudi de 1.200 alumnes de Málaga, els 100 casos detectats no ho sabien).
Y cuando a estos inconvenientes se suma un diagnóstico tardío, las consecuencias para el pequeño se agravan. "Este retraso, común en la mayoría de los casos, implica una mayor afectación en el área emocional, con presencia de alteraciones psicológicas de importancia, tales como somatizaciones, problemas alimenticios, ansiedad o depresión. Estos niños presentan muy baja autoestima, inseguridad y convencimiento de que sus obstáculos obedecen a una baja capacidad intelectual. De hecho, este trastorno es ya la razón del 25% del fracaso escolar", comenta Helena Alvarado, fundadora del Centro de Desarrollo Infantil (CREIX) en Palma de Mallorca y psicóloga infantil y juvenil.
Els mestres han d'estar pendents de detectar aquests casos, però no està de més que els pares coneguem aquesta possibilitat i contactem amb un especialista si tenim alguna sospita.

Comentaris

Afegeix un comentari
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Visites
Powered by LifeType - Hosting by BalearWeb - Disseny basat en BalearWeb