AMPA CP Rafal Vell
Notícies, activitats, opinions... una comunicació més directa.

Programa de reutilització de llibres

amparafalvell | 24 Juny, 2008

Ajudes per llibres, xec-llibre, llibres en préstec, programes de reutilització, de socialització... són vàries les fórmules que molts de centres han anat provant per dur a terme un projecte que permeti un estalvi econòmic a les famílies. 

Al mateix temps hi ha projectes que també incideixen en aspectes com la sostenibilititat i el medi ambient (cada any es tiren milers de llibres al contenidor de paper, en el millor dels casos), o l'ús responsable i el millor aprofitament d'uns recursos limitats. No es tracta només que els llibres dels nostres fills els paguin les administracions (és a dir, que els paguem entre tots), si no de reduir i racionalitzar aquesta despesa.

Després de molts d'anys de que els pares ho demanem (feis una recerca per "llibres" en aquest mateix bloc), la Conselleria ha iniciat un Programa de Reutilització / Fons de llibres i material didàctic per al curs 08/09. El model proposat ens pareix coherent amb el que sempre hem demanat ([FAPA], [CEAPA]), però l'ordre ha estat publicada aquest mes de juny, això ha fet molt difícil informar a les famílies, i el poc temps de preparació per al curs vinent fa que tampoc es puguin triar llibres més reutilitzables.

Per tot això haurem de considerar aquest curs com un període de prova, en el que tots ens haurem d'implicar si volem que en el futur es desenvolupi completament un projecte tan positiu per a tots com aquest.

En paraules de la Conselleria:

El Programa de Reutilització consisteix en la creació d’un fons de llibres i material didàctic de titularitat del centre que es nodrirà a través de les aportacions econòmiques de les famílies, de la Conselleria d’Educació i Cultura i, si escau, d’altres institucions públiques o privades, amb la finalitat d’adquirir aquests llibres de text i material didàctic perquè l’alumnat els empri i els reutilitzi, mentre sigui possible fer-ne ús.

Resumint els punts principals (l'escola ens farà arribar informació més completa):

  • el curs 08/09 el projecte s'aplica a 1r, 2n, 3r i 4t de Primària
  • la participació de les famílies és voluntària (mínim un 10% de l'alumnat)
  • l'escola decidirà quin material forma part del fons de llibres
  • la Conselleria aporta 70 euros al fons per cada alumne que participi
  • les famílies han de fer una aportació econòmica al fons (pendent de determinar)
  • a l'inici del curs, l'escola cedeix els llibres/material didàctic del fons als alumnes que participin
  • els alumnes es comprometen a seguir les instruccions de l'escola per mantenir en bon estat els llibres
  • en acabar el curs els alumnes tornen els llibres al fons de l'escola

Enllaços relacionats:

 

Comentaris

Afegeix un comentari
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Visites
Powered by LifeType - Hosting by BalearWeb - Disseny basat en BalearWeb