AMPA CP Rafal Vell
Notícies, activitats, opinions... una comunicació més directa.

Dia del Llibre - Sant Jordi

amparafalvell | 22 Abril, 2005

Dissabte, 23 d'abril és el Dia del Llibre, una bona excusa per anar a passejar i fullejar un parell de llibres i comprar-ne algun. (A més, amb l'excusa dels fills puc mirar els infantils, n'hi ha que són vertaderes meravelles visuals).
A més reconec que no sabia, com deveu saber voltros, per què es celebra precisament el 23 d'abril...

La festa del Dia del Llibre té un orígen a Catalunya.
  • Va començar a celebrar-se el 7 d'octubre del 1926 en commemoració del naixement de Miguel de Cervantes a instàncies de l'escriptor I editor valencià, afincat a Barcelona, Vicent Clavel Andrés que ho va proposar a la Cambra Oficial del Llibre de Barcelona. El 6 de febrer d'aquell any, el govern espanyol presidit per Miguel Primo de Rivera ho aceptava i el rei Alfons XIII firmava el Reial Decret que instiuïa la "Fiesta del Libro Español".
  • L'any 1930 es va traslladar la data al 23 d'abril, dia de la mort de Cervantes. Més tard, el 1995, la Unesco instituïa el 23 d'abril com el Dia Mundial del Llibre i dels Drets d'Autor. Cal recordar que un 23 d'abril també va morir Josep Pla i William Shakespeare. Tot Catalunya es vesteix de roses i llibres. Els passeigs i carrers principals de les nostres viles estan plens de parades amb llibres i roses que donen un aire festiu i alegre a la celebració.

Alguns enllaços:


Comentaris

Afegeix un comentari
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Visites
Powered by LifeType - Hosting by BalearWeb - Disseny basat en BalearWeb