AMPA CP Rafal Vell
Notícies, activitats, opinions... una comunicació més directa.

Els pares es manifesten per la saturació del col·legi Robines

amparafalvell | 02 Juny, 2006

No és extrany que no ens facin cas quan reclamam l'ampliació del menjador, un gimnàs, etc.


Els pares es manifesten demà per la saturació del col·legi Robines

JOANA M. VA CAPAR. BINISSALEM.

Demà, dissabte, a les 10,30hores, l'associació de pares i mares d'alumnes ha convocat una manifestació davant del col·legi públic Nostra Senyora de Robines de Binissalem, amb el lema Pel dret a una escola pública digna per als nostres fills. Els manifestants faran un recorregut fins al solar on està previst construir la nova escola de Primària, en el camí de Pedaç, davant de l'institut. A l'arribar a la plaça de l'església, un representant dels pares llegirà un manifest reivindicatiu. La protesta rondaire dels progenitors ve motivada per "la falta de solucions per part de les administracions públiques als problemes que pateix el col·legi Robines en els últims anys", un centre actualment saturat.

Els pares critiquen el mal estat de l'escola Nostra Senyora de Robines

Denuncien a més que encara no s'hagi començat a fer el nou centre
MARIA NADAL.Binissalem.

L'Associació de Pares i Mares (Apima) del col·legi públic Nostra Senyora de Robines de Binissalem critica el mal estat de les instal·lacions del centre escolar i la situació precària en què els alumnes han d'assistir a classe.

Des de l'associació també es denuncia «l'incompliment de la promesa per part de la Conselleria d'Educació i Cultura del Govern de tenir enllestida la nova escola d'educació infantil i primària per al nou curs», que seria totalment necessària per l'increment d'alumnes que hi haurà el proper any.

En aquest aspecte, els pares i mares afirmen que no s'ha mogut ni una pedra per tal de començar els treballs i en una reunió mantinguda entre l'Ajuntament i alguns representants de l'associació de pares i mares, un representant de l'Ibisec digué que «la intenció és que les obres de la nova escola comencin a finals d'enguany perquè la voluntat és trobar solucions al problema». Tanmateix, des de l'Apima s'explica que «si l'actuació s'inicia a finals d'any i el termini d'execució és de 12 mesos, no ens soluciona el problema per a l'any vinent».

La manca d'espai al col·legi Nostra Senyora de Robines és un problema vigent al centre educatiu des de fa temps. Aquest curs, «els alumnes han hagut de fer classes en aules prefabricades instal·lades al pati del centre, s'han desdoblat les classes amb un panell que no separa el renou de les dues sales, la biblioteca s'ha destinat a l'aula per a les reunions dels professors, no hi ha una sala per a ordinadors i s'han de fer dos torns de menjador, sense comptar els problemes amb les infraestructures del centre», segons l'Apima.

A més, des de l'Associació de Pares i Mares es critica la passivitat que s'ha mostrat des de l'equip de govern de l'Ajuntament i de la Conselleria d'Educació del Govern respecte als problemes que hi ha al centre escolar.

D'altra banda, s'informà que els terrenys que s'han de destinar a la nova escola ubicats al camí de Pedaç no són els millor situats per al nou centre, segons l'Apima. «El solar està situat al costat de l'institut i no reuneix els metres aconsellables per a la ubicació d'una escola d'aquestes característiques, a part del problema que suposa col·locar els més petits al costat d'adolescents, víctimes moltes vegades de grups delictius que circulen prop d'aquests centres. Tot i això, des de l'Ajuntament no es té intenció de canviar l'emplaçament», digueren des de l'Apima.


I, entre d'altres, a Alcúdia la Plataforma Pro-Institut Nou reclama la construcció del nou institut al solar que la Conselleria té des de fa un any.


Comentaris

Afegeix un comentari
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Visites
Powered by LifeType - Hosting by BalearWeb - Disseny basat en BalearWeb